Bescherm kinderen tegen het Coronavirus

Coronavirus uitgelegd aan kinderen

 

In december 2019 startte de uitbraak van het Coronavirus in China, wat zich in een rap tempo over de hele wereld aan het verspreiden is. Over de hele wereld worden er maatregelen getroffen om verdere verspreiding tegen te gaan. Hier willen wij ook ons steentje aan bijdragen. 

De maatregelen die worden genomen om het verspreiden van het Corona virus tegen te gaan, kunnen lastig te begrijpen zijn voor kinderen. Daarom hebben wij in samenwerking met Lucan & Lionel een kindvriendelijke video gemaakt. Deze video geeft een eenvoudige uitleg over het Coronavirus, de symptomen en hoe de verspreiding van het virus kan worden tegengegaan. 

Door het virus en haar symptomen simpel te beschrijven, hopen wij dat kinderen het virus herkennen en dat zij direct hun ouders inlichten wanneer zij zich niet goed voelen. Daarnaast richten wij ons op het belang van persoonlijke en publieke hygiëne, door bijvoorbeeld handen wassen te benadrukken. 

Deel deze video met zoveel mogelijk families en verminder de kans op verspreiding van het virus onder kinderen wereldwijd.